ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 6562
Περιεχόμενο : 688
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 587114
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Μυστικά για απολαυστικά ζυμαρικά

Γενικά - Γεύσεις

Μια καλοφτιαγμένη, χορταστική μακαρονάδα είναι ίσως ό,τι πιο λαχταριστό μπορεί να βγει από μια κουζίνα. Θεωρητικά, τα μακαρόνια είναι από τα πιο εύκολα φαγητά, υπάρχουν όμως και κάποια μικρά μυστικά που απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές, για να απολαύσετε τα ζυμαρικά όπως τους αξίζουν.


Το σωστό βράσιμο
Γίνεται πάντα σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό. Για 500 γρ. ζυμαρικά απαιτούνται τουλάχιστον 4-5 λίτρα νερό. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε 2 κ.σ. αλάτι για 500 γρ. ζυμαρικά. Όταν τα  ζυμαρικά είναι μακριά, τα ρίχνουμε ολόκληρα στο νερό κι όχι κομμένα. Η κατσαρόλα δεν είναι ποτέ σκεπασμένη, ενώ κατά τη διάρκεια του βρασίματος τα ανακατεύουμε μερικές φορές πάντα με ξύλινη κουτάλα,γιατί η ανοξείδωτη ρίχνει τη  θερμοκρασία του νερού.
Η διάρκεια βρασίματος
Τα ζυμαρικά βράζονται τόση ώρα ώστε να κρατάνε στο δόντι- δηλαδή να είναι al dente.Συνήθως τα δοκιμάζουμε και τα βγάζουμε ένα λεπτό πριν το τέλος του χρόνου βρασμού γιατί σε όλη τη διαδικασία που κάνουμε για να δέσουν με τη σάλτσα, αυτά συνεχίζουν να βράζουν.
Για να μη κολλήσουν
Η μεγάλη κατσαρόλα, το πολύ νερό και το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα είναι αρκετά ώστε να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Ποτέ δεν ρίχνουμε λάδι την ώρα που βράζουν γιατί δεν θα δένουν εύκολα με τη σάλτσα.
Πώς να τα σουρώσω
Τα σουρώνουμε αφού προηγουμένως φυλάξουμε ένα φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Δεν τα ξεπλένουμε ποτέ με νερό γιατί φεύγει το άμυλο και δεν δένουν με τη σάλτσα. Δεν τα αφήνουμε να περιμένουν στο σουρωτήρι γιατί στεγνώνουν και κολλάνε μεταξύ τους.
Η σάλτσα
Όποια σάλτσα κι αν επιλέξουμε για τα ζυμαρικά μας, την ετοιμάζουμε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε τα ζυμαρικά που έχουμε σουρώσει και ανακατεύουμε με την ειδική λαβίδα ή τα γυρίζουμε όλα μαζί κουνώντας το τηγάνι. Ακόμα προτιμότερο θα ήταν να μη τα σουρώσουμε  αλλά να τα μεταφέρουμε με τη λαβίδα από την κατσαρόλα κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα. Εδώ χρειάζεται και το νερό που φυλάξαμε από το βράσιμο. Το ρίχνουμε (όχι όλο, αλλά μερικές κουταλιές) στο τηγάνι, ενώ συγχρόνως τα ανακατεύουμε για να δέσουν με τη σάλτσα.Εννοείται ότι η σάλτσα είναι έτοιμη πριν τελειώσει το βράσιμο των ζυμαρικών.