ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 400
Περιεχόμενο : 673
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 305144
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Μακαρόνια με κατίκι και ντοματίνια

Γενικά - Γεύσεις

Υλικά για 2 άτομα

250 γρ. μακαρόνια
100 γρ. κατίκι
10-12 ντοματίνια ώριμα, κομμένα στα δυο
λίγο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:


• Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν. Τα αφήνουμε να βράσουν  λιγότερο,ούτως ώστε να κρατάνε λίγο (al dente).Τα μακαρόνια δεν τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε στο νερό.
• Ταυτόχρονα σ' ένα αντικολλητικό βάζουμε λίγο ελαιόλαδο , τη σκελίδα σκόρδου και τα ντοματίνια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5'.
• Προς το τέλος προσθέτουμε το κατίκι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
• Παίρνουμε τα μακαρόνια με μια τσιμπίδα από το νερό και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1/2 κουτάλα νερό από εκείνο που έβρασαν τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά.
• Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
• Τέλος, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκο βασιλικό.