ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 400
Περιεχόμενο : 673
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 305482
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Ροφός πλακί με μπάμιες και πατάτες

Γενικά - Γεύσεις

Υλικά:
  • 1 ροφός γύρω γύρω στα 2 κιλά
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 600 γραμμ. ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά
  • 3 πατάτες κομμένες σε φέτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το ψάρι μέσα και έξω, το αλατίζουμε και το αφήνουμε σε σουρωτήρι. Το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες. Τις απλώνουμε σε λαμαρίνα, ραντίζουμε με ξίδι και τις αφήνουμε στον ήλιο για 1 ώρα σκεπασμένες με τουλπάνι (να αποβάλουν την κόλλα τους). Μετά τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο για 5΄ να μαραθούν. Ψιλοκόβουμε σε μπολ μαϊντανό, σέλινο, σκόρδο και ανακατεύουμε με τη φρυγανιά και αλατοπίπερο. Σε βαθύ ταψί στρώνουμε τις φέτες του κρεμμυδιού και τις μισές ψιλοκομμένες ντομάτες. Κάνουμε μία στρώση με φέτες πατάτας και ξαπλώνουμε επάνω τους το ψάρι ολόκληρο και τριγύρω τις μπάμιες. Πασπαλίζουμε το ψάρι με το μείγμα μυρωδικών. Περιχύνουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για ½ ώρα. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα ½ ώρα. Το ψάρι είναι έτοιμο εάν με τη βοήθεια λάμας μαχαιριού ξεκολλάει εύκολα η ράχη απ' το κόκαλο.