ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 6561
Περιεχόμενο : 688
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 585948
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Σαν σήμερα 12 Οκτωβρίου

Γενικά - Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

322 Ο Αθηναίος ρήτορας Δημοσθένης αυτοκτονεί στην Καλαυρία του Σαρωνικού (σημ.: Πόρος), καταδιωκόμενος από τον Αντίπατρο της Μακεδονίας.

1492 Ο Κολόμβος φτάνει στις αμερικανικές ακτές. Τα τρία πλοία του προσορμούν στις Μπαχάμες. Πιστεύει ότι βρίσκεται στην Ινδία.

1748 Πόλεμος για το αυτί του Τζένκινς. Στη ναυμαχία της Αβάνας, μοίρα του αγγλικού στόλου πετυχαίνει νίκη τακτικής επί των Ισπανών. Ο πόλεμος πήρε το όνομά του από την αποκοπή του αυτιού Βρετανού πλοιάρχου, που στάθηκε αφορμή για την εννιάχρονη σύρραξη.

1912 Α' Βαλκανικός Πόλεμος. Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τη Φιλιππιάδα.

1920 Στο Τατόι πεθαίνει ο 27χρονος βασιλιάς Αλέξανδρος Α' από σηψαιμία. Προκλήθηκε από δάγκωμα πιθήκου, που είχε για κατοικίδιο.

1944 Επειτα από 1.264 ημέρες χιτλερικής σκλαβιάς απελευθερώνεται η Αθήνα. Μαχητές του ΕΛΑΣ υψώνουν τη «γαλανόλευκη» στην Ακρόπολη.

1953 Στην Αθήνα υπογράφεται η συμφωνία για την εγκατάσταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

1960 Ψυχρός Πόλεμος. Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Σοβιετικός ηγέτης Νικήτα Χρουστσόφ χτυπά το παπούτσι του στο έδρανο. Διαμαρτύρεται για τον Λορέντζο Σούμουλογκ, διπλωμάτη από τις Φιλιππίνες, που χαρακτήρισε αποικιακή την πολιτική της ΕΣΣΔ.

2008 Διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση. Στο Παρίσι οι ηγέτες της Ευρωζώνης και της Βρετανίας συμφωνούν για: την κρατική προστασία των τραπεζών, τον δανεισμό, τις τραπεζικές συναλλαγές και τη συνεχή ροή χρηματοδότησης.