ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 6564
Περιεχόμενο : 688
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 587560
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Σαν σήμερα 11 Οκτωβρίου

Γενικά - Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

1862 Ο βασιλιάς Οθωνας εκθρονίζεται. Στον Πειραιά εν μέσω μεγάλων αντιμοναρχικών διαδηλώσεων επιβιβάζεται μαζί με την Αμαλία στο βρετανικό ατμόπλοιο «Σκύλλα». Αναχωρεί για τη Βαυαρία. Επέστρεφαν ακτοπλοϊκώς από περιοδεία στην επαρχία.

1899 Β΄ Πόλεμος των Μπόερς. Στο νότιο άκρο της Αφρικής αρχίζει η ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στους Βρετανούς και τους Ολλανδούς των επαρχιών Τράνσβααλ και Οράγγης. Αποκαλούνται Αφρικάνερς ή Μπόερς. Το 1910 οι Αγγλοι θα δημιουργήσουν τη Νοτιοαφρικανική Ενωση, αυτοδιοίκητο κράτος στο πλαίσιο της αυτοκρατορίας.

1912 Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος. Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Κοζάνη.

1922 Μικρασιατική Καταστροφή. Στα Μουδανιά της Βιθυνίας υπογράφεται η συνθήκη ανακωχής, που τερματίζει την εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Συνομολογείται μεταξύ Βρετανίας, Γαλλίας και Ιταλίας αφενός και Τουρκίας αφετέρου. Η Ελλάδα δεν συμμετέχει.

1963 Στο Παρίσι, η κορυφαία τραγουδίστρια της Γαλλίας, Εντίθ Πιαφ πεθαίνει άρρωστη και καταβεβλημένη πριν κλείσει τα 48.

1970 Στον Καναδά τρομοκράτες της FLQ, αυτονομιστικής οργάνωσης του Κεμπέκ, απάγουν και δολοφονούν τον επαρχιακό υπουργό Πιερ Λαπόρτ.

1985 Ο υπουργός Οικονομίας Κώστας Σημίτης ανακοινώνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Η δραχμή υποτιμάται κατά 15%. Περικόπτεται η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεων.

2010 Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάζεται ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.