ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 6564
Περιεχόμενο : 688
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 587546
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Σαν σήμερα 12 Σεπτεμβρίου

Γενικά - Σαν σήμερα

490 Περσικοί Πόλεμοι. Στον Μαραθώνα, Αθηναίοι και Πλαταιείς, με επικεφαλής τον Μιλτιάδη, συντρίβουν τους Πέρσες του Δάτιδος και του Αρταφέρνη.

1829 Ελληνική Επανάσταση. Στην τελευταία μάχη της Εθνεγερσίας οι Ελληνες, υπό τον Δ. Υψηλάντη, νικούν τους Τούρκους στην Πέτρα Βοιωτίας.

1848 Η Ελβετία γίνεται ομοσπονδιακό κράτος, έπειτα από σύντομη εμφύλια σύγκρουση.

1940 Στο Λεσκό της Γαλλίας τέσσερις νέοι, που ακολουθούν τον σκύλο τους σε μια τρύπα, ανακαλύπτουν σπήλαιο με βραχογραφίες ηλικίας 17.000 ετών.

1948 Εμφύλιος Πόλεμος. Στο Βίτσι οι αντάρτες περνούν στην αντεπίθεση. Ο Ευ. Αβέρωφ στο «Φωτιά και τσεκούρι» γράφει: «Οι άνδρες (του κυβερνητικού στρατού) πέταξαν τα όπλα τους και καταληφθέντες από πανικό εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και έσπευσαν προς την Καστοριά. Εξετελέσθησαν 78 φυγάδες».

1972 Πόλεμος του Βακαλάου. Ισλανδική κανονιοφόρος βυθίζει δύο βρετανικά αλιευτικά. Κορυφώνεται η αντιπαράθεση Λονδίνου - Ρέικιαβικ για τα δικαιώματα αλιείας στον Βόρειο Ατλαντικό. Θα λήξει τον Νοέμβριο, με κερδισμένη την Ισλανδία.

1974 Στην Αιθιοπία ομάδα κατώτερων αξιωματικών ανατρέπει τον αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ και εγκαθιστά φιλοσοβιετικό καθεστώς.

1980 Στην Τουρκία αναλαμβάνει πραξικοπηματικά την εξουσία ο στρατηγός Κενάν Εβρέν, επιτελικό στέλεχος του ΝΑΤΟϊκού δικτύου «Γκλάντιο» (Σπάθα).

2006 Αντιδράσεις προκαλεί στον μουσουλμανικό κόσμο η δημόσια αναφορά του πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' σε φράση του Μανουήλ Β' Παλαιολόγου για το Ισλάμ: «Θα βρεις μόνο πονηρία και απανθρωπιά».