ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 6561
Περιεχόμενο : 688
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 585975
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Σαν σήμερα 06 Σεπτεμβρίου

Γενικά - Σαν σήμερα

394 Στη μάχη παρά τον Φρίγδο ποταμό της Ιταλίας ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α΄  συντρίβει εξέγερση ειδωλολατρών υπό τον σφετεριστή του θρόνου Φλάβιο Ευγένιο και τους στρατηγούς του Αρβογάστη και Νικόμαχο Φλάβιο. Εξοντώνονται όλοι οι ηγέτες της ανταρσίας.

1522 Η "Βικτωρία" είναι το πρώτο πλοίο που ολοκληρώνει τον περίπλου της Γης. Επιστρέφει στο Σαν Λουκάρ ντε Μπαραμέντα της Ισπανίας, χωρίς τον Πορτογάλο εξερευνητή Φερδινάνδο Μαγγελάνο. Σκοτώθηκε σε μάχη με ιθαγενείς στις Φιλιππίνες.

1813 Η εφημερίδα "Τρόι Ποστ" της Νέας Υόρκης χρησιμοποιεί για πρώτη φορά το προσωνύμιο "Θείος Σαμ" ως αναφορά στις ΗΠΑ.

1861 Στην πλατεία Συντάγματος, ο 18χρονος φοιτητής της Νομικής Αριστείδης Δότσιος επιχειρεί να δολοφονήσει τη βασίλισσα Αμαλία. Αστοχεί στον πυροβολισμό του.

1885 Η Βουλγαρία προσαρτά πραξικοπηματικά την Ανατολική Ρωμυλία με πραξικόπημα.

1899 Η γαλακτοβιομηχανία Carnation διαθέτει για πρώτη φορά στην αγορά παστεριωμένο γάλα σε συσκευασία (μεταλλικού) δοχείου.

1901 Στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, ο Πολωνός αναρχικός Λεόν Κζολγκόζ δολοφονεί τον Ουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ, 25ο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

1910 Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, θριαμβευτής των εκλογών της 8ης Αυγούστου, εκφωνεί λόγο σε λαϊκή συγκέντρωση, στο Σύνταγμα. Εξαγγέλλει Αναθεωρητική Βουλή, ενώ το πλήθος φωνάζει για Συντακτική.

1955 Σεπτεμβριανά. Βίαιες ανθελληνικές εκδηλώσεις ξεσπούν σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη με αφορμή το Κυπριακό. Πρόσχημα αποτελεί η τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη. Είναι έργο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Στην Πόλη καταστρέφονται 4.500 ελληνικά καταστήματα, 1.000 σπίτια, 73 εκκλησίες, 37 σχολεία.

2000 Στη Νέα Υόρκη, παρουσία 180 ηγετών κρατών, πραγματοποιείται συνάντηση κορυφής του ΟΗΕ για το Μιλένιουμ. Είναι η μεγαλύτερη, που έγινε ποτέ.