ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 6564
Περιεχόμενο : 688
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 587559
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Σαν σήμερα 03 Σεπτεμβρίου

Γενικά - Σαν σήμερα

301 Ιδρύεται το κράτος του Αγίου Μαρίνου, από τις μικρότερες επικράτειες του κόσμου.

863 Κοντά στον ποταμό Λαλακάοντα της Μικράς Ασίας, ο βυζαντινός στρατός υπό τον στρατηγό Πετρωνά συντρίβει τους Aραβες, που στο εξής παύουν να συνιστούν απειλή. Στους νεκρούς συγκαταλέγεται ο επικεφαλής των εισβολέων, εμίρης της Μελιτηνής Ομάρ αλ Ακτά.

1651 Αγγλικός Εμφύλιος Πόλεμος. Στο Ουόρσεστερ ο Κάρολος Β' της Αγγλίας χάνει από τον Κρόμγουελ την τελευταία μάχη του πολέμου.

1783 Αμερικανικός Πόλεμος της Ανεξαρτησίας. Με τη Συνθήκη των Παρισίων η Βρετανία αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των ΗΠΑ.

1808 Πυρκαγιά προκαλεί βιβλική καταστροφή στον Πανάγιο Τάφο. Προκλήθηκε από μεθυσμένο Αρμένιο καντηλανάφτη. Aναψε κεριά στο ξύλινο τέμπλο, αντί στα μπρούντζινα μανουάλια.

1826 Στο Ναύπλιο καταπλέει το πρώτο ελληνικό ατμοκίνητο πολεμικό πλοίο, «Καρτερία». Κυβερνήτης είναι ο Αγγλος Φραγκίσκος Αστιγξ.

1843 Επανάσταση 3ης Σεπτεμβρίου. Μπροστά στα Ανάκτορα (σημ. Βουλή) συγκεντρώνονται επαναστατημένες στρατιωτικές δυνάμεις υπό τον συνταγματάρχη Καλλέργη. Ο Οθωνας υποχρεώνεται να δεχτεί τη σύγκληση Εθνοσυνέλευσης, που θα καταρτίσει το Σύνταγμα του 1844.

1898 Συνέδριο της Βασιλείας. Αντιπρόσωποι της εβραϊκής διασποράς διατυπώνουν το μανιφέστο για τη δημιουργία κράτους του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

1939 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο στη Γερμανία, που έχει εισβάλει στην Πολωνία. Σε έξι ώρες ακολουθεί η Γαλλία.

1974 Ο Ανδρέας Παπανδρέου ιδρύει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ).

1983 Πεθαίνει σε ηλικία 57 ετών η ηθοποιός Ελλη Λαμπέτη.

2004 Με επέμβαση των ρωσικών δυνάμεων, λήγει η τριήμερη ομηρεία σε σχολείο του Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας από τρομοκράτες. Ο απολογισμός είναι πάνω από 300 νεκροί, οι περισσότεροι μαθητές.