ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 400
Περιεχόμενο : 673
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 305489
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Φρέσκα ψάριααααααα;

Γενικά - Γεύσεις

Απ`ότι λένε οι ειδικοί, αυτά είναι κάποια από τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε για να βεβαιωθούμε για την φρεσκάδα των ψαριών που πρόκειται να αγοράσουμε:

Το ψάρι σας πρέπει να έχει λαμπερά μάτια και να διατηρεί το σχήμα του. Αν το κρατήσετε στο χέρι σας πρέπει η ουρά και το κεφάλι να γέρνουν προς τα πάνω.

Ακόμη, τα βράγχιά του πρέπει να είναι υγρά και όταν πιέζετε μέσα το δάχτυλό σας δεν πρέπει να βουλιάζει, αλλά να επανέρχεται το δέρμα αμέσως.

Στα μεγάλα ψάρια πρέπει να υπάρχει κολλώδες υγρό ανάμεσα στις σιαγόνες αν του ανοιγοκλείσουμε το στόμα. Στα ολόφρεσκα αυτό το υγρό είναι και στο εξωτερικό του ψαριού.

Αν το έχουν αγοράσει ήδη και σας το έφεραν στο σπίτι, ελέγξτε τα παρακάτω - αν η ουρά σηκώνεται καθώς το τηγανίζετε, αν απολεπίστηκε εύκολα, αν άνοιξε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, τότε είναι φρέσκο.