ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 400
Περιεχόμενο : 673
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 305485
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Σαλάτα με αυγά και γιαούρτι

Γενικά - Γεύσεις

Αν αυτή τη σαλάτα τη συνοδέψουμε με καψαλισμένο (ξεροψημένο) ψωμί ή με ψημένες πίτες για σουβλάκια γίνεται χορταστικό πιάτο.

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα θέλουμε.

ΥΛΙΚΑ

 

5 αυγά βραστά, καθαρισμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 κ.σ. γιαούρτι, στραγγιστό
½ φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
ξύσμα και χυμός από ½ λεμόνι,
3-4 κλωναράκια άνηθου, ψιλοκομμένα
½ κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα αυγά σε χοντρές ροδέλες, τα απλώνουμε σε μια πιατέλα και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, με λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα αυγά. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και την πάπρικα και σερβίρουμε.