ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 6566
Περιεχόμενο : 688
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 597861
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Γιατί;

Γενικά - Διάφορα

Γιατί;

 

Γιατί μεθάμε περισσότερο όταν πίνουμε ταυτόχρονα διαφορετικά ποτά;

Αυτό είναι ένας μύθος. Τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα μας εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από την ποσότητα που έχουμε καταναλώσει. Σε διάφορα πάρτι, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα είδος ποτού από την αρχή. Μόνο αφού έχουν καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ σύμφωνα με την κρίση τους αποφασίζουν να αρχίσουν τους πειραματισμούς με άλλα, ενδεχομένως "δυνατότερα" ποτά.

Στο σημείο αυτό, πιθανώς να έχουν χάσει το μέτρημα και δεν ξέρουν πόσα ποτά ακριβώς έχουν πιει, ώστε την επόμενη μέρα θεωρούν ότι το μεθύσι τους οφείλεται στα διαφορετικά ποτά που καταναλώσανε και όχι στην ποσότητα του αλκοόλ που ήπιανε.

Υπάρχει ακόμη, μια έρευνα που εμφανίζει και μια ψυχολογική επίδραση. Πραγματοποιήθηκε μια σειρά πειραμάτων στα οποία κάποιοι άνθρωποι πίστευαν ότι κατανάλωσαν διάφορα αλκοολούχα ποτά, ενώ στην πραγματικότητα είχαν πιεί μη αλκοολούχα ποτά. Τα συμπτώματα που εμφάνισαν μετά, ήταν όμοια με τα συμπτώματα που αναμένονταν αν είχαν καταναλώσει πραγματικά αλκοοολούχα ποτά.

Γιατί σχηματίζονται "σακούλες" και μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μας;

Πολλοί οι λόγοι οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν μία τέτοια εξέλιξη. Οι τρεις πιο πιθανοί είναι: γενετικοί (κληρονόμηση ενός τύπου δέρματος που είναι επιρρεπές στη δημιουργία τέτοιων σχηματισμών), κατακράτηση υγρών (προκαλεί πρήξιμο, το οποίο μπορεί να κάνει ορατές τις σκιές) και η γήρανση (το δέρμα γύρω από τα μάτια λεπταίνει και χαλαρώνει). Τα βλέφαρα είναι οι λεπτότερες και μαλακότερες περιοχές του δέρματος. Το κανονικό δέρμα έχει πάχος περίπου 2 χιλιοστά, ενώ το δέρμα των βλεφάρων μόνο 0,5 χιλιοστά.

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια, αποτελούνται από λιπαρό ιστό και υγρά, ενώ σε ορισμένες οικογένειες δημιουργούνται νωρίτερα. Σκιές από το φωτισμό μπορεί να κάνουν δυνατή την εμφάνιση των κύκλων, ή το λεπτό δέρμα στο χαμηλότερο επίπεδο του βλεφάρου μπορεί να επιτρέψει στο σκούρο κόκκινο ή πορφυρό εσωτερικό του να γίνει ορατό. Εάν το υγρό διατηρηθεί στο σώμα, οι σακούλες ίσως γίνουν μεγαλύτερες, καθώς κινούνται προς τα κάτω, λόγω βαρύτητας. Μερικές συνθήκες που έχουν σαν αποτέλεσμα τη κατακράτηση των υγρών είναι τα προβλήματα της καρδιάς, του θυρεοειδή, των νεφρών και του συκωτιού, η υψηλή πίεση του αίματος και το προεμμηνορροιακό φούσκωμα. Ορισμένα φάρμακα (όπως η κορτιζόνη) μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στα υγρά. Επιπλέον, καθώς το σώμα γηράσκει, το δέρμα γύρω από τα μάτια λεπταίνει και ίσως να κρεμάσει προκαλώντας τις σακούλες.

Η κούραση μπορεί να κάνει τους μυς να χαλαρώσουν ή να χάσουν τον τόνο τους, με τα ίδια αποτελέσματα, αλλά η κούραση ίσως δεν είναι πιθανώς τόσο σημαντική αιτία. Μια άλλη κοινή αιτία πρηξίματος και δημιουργίας σακούλων, είναι η υπερβολική αύξηση της μυϊκής μάζας γύρω από τα μάτια. Αυτό αφορά ειδικότερα ανθρώπους που χαμογελούν ή στραβίζουν πολύ συχνά. Μερικές φορές η λύση στους κύκλους και τις σακούλες μπορεί να είναι τόσο απλή, όπως η παύση ενός ενοχλητικού καλλυντικού, σαν τη μάσκαρα, η οποία μπορεί να περιέχει μία χρωστική ουσία, υπεύθυνη για αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένους ανθρώπους.