ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 409
Περιεχόμενο : 675
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 310403
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Χυλός από καλαμποκάλευρο

Γενικά - Γεύσεις

Το τσάι του Κολοκοτρώνη και ζεσταίνει και τηλώνει.Λεγόταν αυτό γιατί την περίοδο που ο Γέρος του Μωριά υπηρετούσε στο ελληνικό τμήμα του αγγλικού στρατου στην Ζάκυνθο , την ώρα που οι Άγγλοι έπιναν τσάι αυτός έφτιαχνε χυλό.Για να πω την αλήθεια για το ζέσταμα συμφωνώ,για το τήλωμα κρατάω τις επιφυλάξεις μου.Όταν φας χυλό για κανα μισάωρο είσαι χορτάτος,μετά ξαναπεινάς.

Τέλος πάντων ας πάμε στην κουζίνα.

-2 ποτήρια νερό (περ. 1/2 κιλό)

-1 κ.σ.λάδι

- λίγο αλάτι

- 6-7 κ.σ. καλαμποκάλευρο

 

Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε το νερό,το  λάδι,και το αλάτι. Τη βάζουμε στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί λίγο το νερό ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια.Επειδή ο χυλός πήζει πολύ εύκολα   έχουμε δίπλα 1 ποτηράκι χλιαρό νερό που το χρησιμοποιούμε -όσο πάρει-αν υπάρξει πρόβλημα.Όταν λοιπόν δέσει όσο θέλουμε τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον σερβίρουμε.Όπως είναι καυτός ο χυλός του ρίχνουμε μέλι ή πετιμέζι ή ζάχαρη και τον τρώμε φυσώντας κάπου κάπου μην καούμε.