ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 6566
Περιεχόμενο : 688
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 598216
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Χοιρινό κότσι στην κατσαρόλα

Γενικά - Γεύσεις

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1 χοιρινό κότσι (1 κιλό)
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ροζ πιπέρι
  • 1 ποτ. χυμό ροδιού
  • 1 ποτ. κρασί λευκό
  • ½ φλ. χυμό λεμόνι
  • 1 σφην. σόγια σος
  • ½ φλ. μέλι
  • Μουστάρδα με μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το κότσι από το δέρμα και το λίπος, το πλένουμε και το στεγνώνουμε καλά.

Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το σκόρδο και το πιπέρι να τσιγαριστούν χωρίς λάδι, ίσα ίσα να βγάλουν τα αρώματά τους.

Χωρίς να προσθέσουμε λάδι βάζουμε το κότσι να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές στην κατσαρόλα και αφού το ροδίσουμε αφαιρούμε το σκόρδο και το πιπέρι από την κατσαρόλα.

Περιχύνουμε το κότσι με το χυμό λεμονιού, το μέλι, το λευκό κρασί, τη σόγια και το ρόδι. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να χωρίσει το κρέας από το κόκαλο (περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά).

Αν χρειαστεί υγρά στο ενδιάμεσο προσθέτουμε χυμό από ρόδι.

Σερβίρουμε ιδανικά με μουστάρδα  με μέλι και συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με πατάτες φούρνου και ρύζι στον ατμό.

Υ.Γ.

Εγώ αντί για σόγια σος βάζω βαλσάμικο (το καλαματιανό Παπαδημητρίου είναι μακράν το καλύτερο),με λίγο μέλι.