ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 6566
Περιεχόμενο : 688
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 598215
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Ελιές βρώσιμες

Γενικά - Γεύσεις

ΞΕΠΙΚΡΙΣΜΑ  ΕΛΙΩΝ

Αφού μαζέψουμε ή αγοράσουμε ελιές  Καλαμών γινομένες και σφιχτές θα τις χαράξουμε σε 2-3 μεριές και θα τις βάλουμε σε λεκάνη -ή κάποιο άλλο δοχείο- γεμάτο νερό.Εκεί θα μείνουν καμιά 15-ρια μέρες,αλλάζοντας κάθε 2 μέρες περίπου το νερό,για να ξεπικρίσουν.Μετά τη δέκατη μέρα δοκιμάζουμε κάπου-κάπου τις ελιές να δούμε αν ξεπίκρισαν.

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Όταν είναι έτοιμες -ανάλογα το γούστο μας-αδειάζουμε το νερό και ξεπλένουμε τις ελιές.Φτιάχνουμε άλμη με 10% αλάτι σε σχέση με το νερό και βάζουμε εκεί τις ελιές , προσέχοντας να καλύπτονται καλά.Τέλος ρίχνουμε και 2 δάχτυλα λάδι για καλύτερη προστασία.Μέσα στο δοχείο με την άλμη μπορούν να μείνουν οι ελιές για πάρα πολύ καιρό.Όταν θέλουμε να φάμε, βγάζουμε μια μικρή ποσότητα 5-6 μέρες νωρίτερα και τις βάζουμε σε ένα βαζάκι με λάδι.Το λάδι μπορεί να είναι σχέτο ή αρωματισμένο με βασιλικό,ρίγανη,μαραθόσπορο ή ότι άλλο θέλουμε.

Υ.Γ.1

Όσοι θέλουν μπορούν να βάλουν και ξύδι κατά βούληση στην άλμη.

Υ.Γ.2

Το μυστικό για να συντηρηθούν πιο πολύ οι ελιές είναι να μην τις χαράξουμε μέχρι το κουκούτσι.