ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 6566
Περιεχόμενο : 688
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 598201
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Μηλόπιτα

Γενικά - Γεύσεις

Είπα να εγκαινιάσω τη στήλη με κάτι γλυκό και εύκολο.Τα μήλα είναι στην εποχή τους και έτσι η μηλόπιτα θα βγει πεντανόστιμη.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

-350 γρ αλεύρι

-1/2 κ.γ. αλάτι

-170 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

-6-7 κ.σ. κρύο νερό

 

Για τη γέμιση

-200 γρ. ζάχαρη

-λιγο αλάτι

-1 κ.γ. κανέλα

-1 1/2 κ.σ. αλεύρι

-7-8 μήλα

-2 κ.σ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μικρά μπαλάκια. Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι κρύα και στεγνά.
  2. Μετά προσθέτουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ'ό,τι χρειάζεται.
  3. Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για τη γέμιση και το ψήσιμο

 

  1. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγουμε το ένα κομμάτι, να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας και το στρώνουμε καλά στο ταψί.
  4. Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.
  5. Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα.
  6. Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι μας στο πάνω μέρος της πίτας.
  7. Ψήνουμε για 10' στους 220° και μετά για 30-40' στους 180°.