ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 395
Περιεχόμενο : 673
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 299224
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

"Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα" και με το DNA οι Πελοποννήσιοι με Ιταλούς, Ισπανούς και Γάλλους Ερευνητής-Καθηγητής Πανεπηστημίου Ουάσιγκτον (Απο Αρμενιούς Μεσσηνίας)

Σύλλογος - Σύλλογος

Συντάχθηκε απο τον/την aacilos 10 Μάρτιος 2017

"Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα" και με το DNA οι Πελοποννήσιοι με Ιταλούς, Ισπανούς και Γάλλους

Ερευνητής-Καθηγητής Πανεπηστημίου Ουάσιγκτον (Απο Αρμενιούς Μεσσηνίας)

Ηρθε η στιγμή ο Ελληνας ιστορικός Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος να δικαιωθεί και με τη «γλώσσα» του DNA.

Το ποσοστό της σλαβικής καταγωγής των σύγχρονων Πελοποννήσιων κυμαίνεται από 0,2% έως 14,4%, σύμφωνα με μια νέα γενετική έρευνα επιστημόνων από την Ελλάδα και τη διασπορά.

Αντίθετα, οι Πελοποννήσιοι φαίνεται πως έχουν σημαντικά μεγαλύτερη κοινή γενετική κληρονομιά με τους Γάλλους (39 έως 42%), τους Ισπανούς (53% έως 62%) και τους Ιταλούς (85% έως 96%), από ό,τι με τους Σλάβους (λιγότερο από 15%). Συνεπώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, «οι Πελοποννήσιοι είναι γενετικά πολύ πιο διαφορετικοί από τους σλάβικούς πληθυσμούς και πολύ πιο όμοιοι με τους πληθυσμούς της Νότιας Ευρώπης». 

Περισσότερα: "Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα" και με το DNA οι Πελοποννήσιοι με Ιταλούς, Ισπανούς και Γάλλους Ερευνητής-Καθηγητής Πανεπηστημίου Ουάσιγκτον (Απο Αρμενιούς Μεσσηνίας)

 

ΕκτύπωσηE-mail

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΣΩΤΗΡΗ

Σύλλογος - Σύλλογος

Τελευταία Ενημέρωση στις 18 Ιανουάριος 2017 Συντάχθηκε απο τον/την aacilos 18 Ιανουάριος 2017

 

ΕκτύπωσηE-mail

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Σύλλογος - Σύλλογος

Τελευταία Ενημέρωση στις 23 Δεκέμβριος 2016 Συντάχθηκε απο τον/την aacilos 23 Δεκέμβριος 2016

   

ΕκτύπωσηE-mail

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Σύλλογος - Σύλλογος

Συντάχθηκε απο τον/την aacilos 29 Νοέμβριος 2016

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 1924

 

ΕκτύπωσηE-mail

Η ελιά και το ελαιόλαδο ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη

Σύλλογος - Σύλλογος

Τελευταία Ενημέρωση στις 23 Νοέμβριος 2016 Συντάχθηκε απο τον/την aacilos 23 Νοέμβριος 2016

 


Με την υιοθέτηση αειφόρων αγρονομικών πρακτικών, από την εκπομπή στην

 

ατμόσφαιρα 1.5 κ. διοξειδίου του άνθρακα για κάθε φιάλη ελαιόλαδου

θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε ένα θετικό ισοζύγιο της τάξης των 10 κ. διοξειδίου του άνθρακα.

Η ελιά είναι η απάντηση στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η ΕΕ μέσω του οργανισμού COP22 που ασχολείται με τις κλιματικές αλλαγές,

συγκεντρώθηκε στις 16 Νοεμβρίου στο Μαρακές, σε μια προσπάθεια

αναζήτησης δράσεων για να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Επίσης, το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας συνέβαλε στο διάλογο, με ένα συνέδριο

που απέδειξε πως η ελιά και το ελαιόλαδο θα μπορούσε να αποτελέσει απάντηση

ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Περισσότερα: Η ελιά και το ελαιόλαδο ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη

   

Σελίδα 2 από 86