ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 1216
Περιεχόμενο : 682
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 372136
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Φυσικά εντομοαπωθητικα.

Γενικά - Διάφορα

Τελευταία Ενημέρωση στις 17 Μάιος 2011 Συντάχθηκε απο τον/την GStathopoulos 17 Μάιος 2011

Oι ζέστες μας ήρθαν απότομα....
και μαζί με τις ζέστες και η βραδυνή χαλάρωση στην βεράντα
όμως τι γίνεται με τους απρόσκλητους επισκέπτες μας τα κουνουπάκια;

Πρώτα - πρώτα δημιουργούμε στην βεράντα μας έναν μίνι ευωδιαστό και εντομοαπωθητικό κήπο.
Φυτεύουμαι σε γλαστρούλες :βασιλικό,θυμάρι,γαρύφαλλα,γεράνι ,αρμπαρόριζα.

Όλα αυτά αν τα αγοράσουμε από φυτώρια είναι πολύ φτηνά,
(δεν ξεχνάμε να τα ποτίζουμε σε καθημερινή βάση,προσέχοντας πάντα να αποστραγγίζουν καλά,γιατί τα λιμνάζοντα νερά προσελκύουν τα έντομα.....).
Και μην ξεχνάτε ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι πιο παλιά δεν έλειπαν οι γλάστρες με βασιλικό από τα περισσότερα ελληνικά σπίτια.
Εάν τώρα θέλετε μεγαλύτερη προστασία μπορείτε να κάνετε μία μικρή επάλειψη στα ακάλυπτα μέρη του σώματος με λεβάντα.
Η λεβάντα εκτός από το όμορφο άρωμά της που μας χαρίζει απομακρύνει και τους φτερωτούς ενοχλητικούς,τα κουνουπάκια....
Άλλο ένα πολύ αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό είναι και ο ευκάλυπτος.
Αντί να γεμίζετε τον τόπο με αυτά τα φιδάκια με το απαίσιο άρωμα κάντε μία φυσική εντομοαπωθητική λοσιόν ως εξής:
αναμιγνύετε 5ml αιθέριο έλαιο ευκάλυπτο με 5ml αιθέριο έλαιο κέδρου και 5ml λεμονόχορτο....ή 5ml αιθέριο έλαιο σιτρονέλας με 5ml αιθέριο έλαιο λεβάντα και 5ml αιθέριο έλαιο γεράνι....τα αναμιγνύετε καλά και τα φυλάσσετε σε σκουρόχρωμα μπουκαλάκια σε δροσερό μέρος.......χρησιμοποιήστε τα όταν τα χρειάζεστε...


Δεν είναι δυνατόν εκεί που κάθεσαι ήρεμα -ήρεμα κάθε φορά να σε ενοχλεί και από ένα κουνουπάκι...τι κάνουμε λοιπόν;

 

ΕκτύπωσηE-mail

Γνωρίζετε ότι

Γενικά - Διάφορα

Συντάχθηκε απο τον/την GStathopoulos 10 Μάιος 2011

  • Ο Γκουίντο ντ' Αρέτσο, θεωρητικός της μουσικής κατά τον Μεσαίωνα επινόησε το σύγχρονο σύστημα μουσικής σημειογραφίας, το πεντάγραμμο, που αντικατέστησε τη νευματική σημειογραφία;
  • Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος είναι το σύνολο των πολεμικών γεγονότων που έλαβαν χώρα ανάμεσα στη Σοβιετική Ένωση και τις ευρωπαϊκές δυνάμεις του Άξονα κατά τα έτη 1941 έως 1945, στα πλαίσια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου;
  • Ο Μάρκος Τύλλιος Τίρων, ένας απελεύθερος στην Αρχαία Ρώμη και στενός συνεργάτης του Κικέρωνα, θεωρείται ως ένας από τους πρωτοπόρους της στενογραφίας;
  • Το κέρλινγκ είναι ομαδικό χειμερινό άθλημα πατρίδα του οποίου θεωρείται η Σκωτία;
  • Ο Πέρσιβαλ Λόουελ ήταν Αμερικανός επιχειρηματίας, συγγραφέας, μαθηματικός και αστρονόμος που τροφοδότησε την υπόθεση ότι υπήρχαν τεχνητές διώρυγες πάνω στον πλανήτη Άρη;
  • Η Ρωσία απλώνεται σε δύο ηπείρους και είναι η μοναδική χώρα που έχει εδάφη και στο ανατολικό και στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς να διαθέτει αποικίες;
  • Το μεθάνιο είναι ένα αρκετά διαδεδομένο στη φύση αέριο , καθώς αποτελεί το κύριο συστατικό του φυσικού αερίου;
  • Το Μνημείο του Λέοντος, είναι ένα γλυπτό στη Λουκέρνη προς τιμήν των Ελβετών Φρουρών που σφαγιάστηκαν από επαναστάτες στις 10 Αυγούστου του 1792 στο Ανάκτορο του Κεραμεικού στο Παρίσι κατά τη Γαλλική Επανάσταση;
  • Ο Μαθουσάλα είναι ο μακροβιότερος άνθρωπος που αναφέρεται από την Βίβλο; Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι έζησε 969 έτη.
  • Η Αμέλια Έρχαρτ ήταν η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη της πετώντας τον Ατλαντικό Ωκεανό;
  •  

    ΕκτύπωσηE-mail

    Ξεκινάει στις 14 Μαΐου η "Γιορτή Καρπουζιού"

    Γενικά - Διάφορα

    Συντάχθηκε απο τον/την GStathopoulos 09 Μάιος 2011

    Με ημερίδα στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά ξεκινούν το Σάββατο 14 Μαΐου οι εκδηλώσεις για τη "Γιορτή Καρπουζιού". Η εκδήλωση συμπίπτει μάλιστα με την έναρξη της συγκομιδής του καρπουζιού.

    Περισσότερα: Ξεκινάει στις 14 Μαΐου η "Γιορτή Καρπουζιού"

       

    ΕκτύπωσηE-mail

    Ξεκινάει την Τρίτη η απογραφή

    Γενικά - Διάφορα

    Συντάχθηκε απο τον/την GStathopoulos 09 Μάιος 2011

    Από την Τρίτη έως και τις 24 Μαίου, 68.000 απογραφείς της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής θα ξεχυθούν στους δρόμους και θα επισκεφτούν τα νοικοκυριά προκειμένου να συγκεντρώσουν στατιστικά στοιχεία με όλα τα χαρακτηριστικά ταυτότητας των κατοίκων.
    Σε κάθε νοικοκυριό καταγράφονται όλα τα άτομα που συνήθως που διαμένουν, δηλαδή θα πρέπει να δηλωθούν και τα άτομα που απουσιάζουν προσωρινά.
    Η συνέντευξη στην οποία καλείται να απαντήσει ο πολίτης διαρκεί 20 έως 25 λεπτά. Οι απογραφείς θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομα τους, καθώς και το όνομα και το τηλέφωνο του επόπτη τους....
    Σκοπός της γενικής απογραφής, που αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να συγκεντρωθούν δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας, τα οποία είναι απαραίτητα για τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.
    Η απογραφή είναι υποχρεωτική για όλους και προβλέπονται υψηλά πρόστιμα
    για όσους δεν απογραφούν. «Τσουχτερά» θα είναι τα πρόστιμα και για όσους απογραφείς παραβιάσουν την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών που συλλέγουν από τους πολίτες κατά τις μίνι συνεντεύξεις. Οι χρηματικές κυρώσεις ξεκινούν από 10.000 έως και 200.000 ευρώ

    Πηγή:kyparissia news blog spot.

     

    ΕκτύπωσηE-mail

    Αγκινάρες α λα πολίτα

    Γενικά - Διάφορα

    Συντάχθηκε απο τον/την GStathopoulos 09 Μάιος 2011

    Συστατικά

    • 2 πακέτα αγκινάρες κατεψυγμένες (περίπου 800 γρ. και τα 2 μαζί)
    • χυμός 1 λεμονιού
    • άνηθος ψιλοκομμένος κατά προτίμηση
    • 3-4 πατάτες σε τέταρτα
    • 2 καρότα σε ροδέλες
    • 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
    • 1 φλ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Οδηγίες

    1. Σωτάρετε στο λάδι τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τα καρότα, το κρεμμύδι
    2. Καρυκεύετε και προσθέστε το λεμόνι, τον άνηθο και τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει
    3. Σιγοβράστε μέχρι να γίνει το φαγητό, περίπου 1 ώρα ή ανάλογα με την κουζίνα σας
    4. Αν θέλετε "αβγοκόψτε" το φαγητό χτυπώντας 1 κροκάδι με λίγο χυμό λεμόνι και λίγο από το ζωμό του φαγητού
    5. Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το αβγολέμονο, ανακατέψτε το στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού
    6. Σερβίρετε



       

    Σελίδα 82 από 88