ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μέλη : 2257
Περιεχόμενο : 688
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 541023
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕκτύπωσηE-mail

Γνωρίζετε ότι

Γενικά - Διάφορα

Συντάχθηκε απο τον/την GStathopoulos 01 Ιούνιος 2011

 • Το Βέλγιο πήρε το όνομά του από τους πρώτους κατοίκους του, τους Βέλγους, μια ομάδα κυρίως Κελτικών φυλών;
 • Ο Βίκτωρ Ουγκώ ασχολήθηκε και με τη ζωγραφική; Οι σωζόμενες ζωγραφιές του είναι εξαιρετικά ολοκληρωμένες και μοντέρνες σε ύφος και εκτέλεση, προοιωνίζοντας τις πειραματικές τεχνικές του σουρεαλισμού και του αφηρημένου εξπρεσιονισμού.
 • Η Ημέρα ήταν κατά την ελληνική μυθολογία η θεότητα που προσωποποιούσε το φως της ημέρας;
 • Η Θεία Κωμωδία του Δάντη ονομάστηκε αρχικά Κωμωδία, αλλά ο όρος Θεία προστέθηκε από τον Βοκάκιο προκειμένου να τονίσει την μεγάλη αξία του έργου;
 • Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ;
 • Οι οϊράν και οι γκέισες, αν και συχνά συγχέονται από τους Δυτικούς, στην πραγματικότητα παρουσιάζουν χαρακτηριστικές διαφορές;
 • Η Λάικα ήταν μια σκυλίτσα που έγινε ο πρώτος ζωντανός οργανισμός που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη; Λάικα στα Ρώσικα σημαίνει "Αυτή που γαβγίζει".
 • Ο Πάμπλο Πικάσο παρήγαγε συνολικά περίπου 20.000 έργα;
 • Ο Πιοτρ Κροπότκιν ήταν εξέχων Ρώσσος αναρχικός και ένας από τους πρώτους θεωρητικούς του αναρχοκομμουνισμού;
 • Ελαφηβόλια ήταν μια αρχαία ελληνική γιορτή προς τιμήν της Άρτεμης Ελαφηβόλου, αυτής που χτυπά τα ελάφια, από την οποία πήρε το όνομά του ο ένατος μήνας του Αττικού ημερολογίου, Ελαφηβολιών;
 •  

  ΕκτύπωσηE-mail

  Άλωση της Κωνσταντινούποληs

  Γενικά - Διάφορα

  Συντάχθηκε απο τον/την aacilos 29 Μάιος 2011

  Τα "Θεοφύλακτα" τείχη ς και η  της 29ης Μαΐου 1453

  Ένα από τα ισχυρότερα αμυντικά πλεονεκτήματα που είχε η Κωνσταντινούπολη ως πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας για πάνω από 1000 χρόνια ήταν τα απόρθητα τείχη της. Τα τείχη της Κωνσταντινούπολης δεν περιορίζονταν σε ένα ψηλό πέτρινο τείχισμα με πολεμίστρες, αλλά αντιθέτως ήταν ένα σύνολο οχυρωματικών έργων που είχαν γίνει από διάφορους αυτοκράτορες με πολλές τροποποιήσεις, επιδιορθώσεις και συμπληρώσεις.

  Περισσότερα: Άλωση της Κωνσταντινούποληs

   

  ΕκτύπωσηE-mail

  SOS για τη Μεσόγειο

  Γενικά - Διάφορα

  Συντάχθηκε απο τον/την aacilos 21 Μάιος 2011

  Για 16η συνεχή χρονιά άρχισε την Πρωτομαγιά η πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού των ακτών, την οποία συντονίζει το Δίκτυο Μεσόγειος SOS.

  Το «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» δεν είναι σλόγκαν, αλλά επιτακτική ανάγκη. Η ανεξάντλητη «ρυποχωρητικότητα» της θάλασσας έχει αυξήσει την υποβάθμιση των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων με ανυπολόγιστες συνέπειες. Το πρόβλημα είναι ανθρωπογενές και η εθελοντική προσφορά και δράση είναι κρίσιμη, καθώς τα τελευταία στοιχεία που αφορούν το 2010, από την αλόγιστη απόρριψη σκουπιδιών, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

  Περισσότερα: SOS για τη Μεσόγειο

     

  ΕκτύπωσηE-mail

  Με 500 ευρώ μαθαίνουμε πόσα χρόνια θα ζήσουμε

  Γενικά - Διάφορα

  Τελευταία Ενημέρωση στις 20 Μάιος 2011 Συντάχθηκε απο τον/την aacilos 20 Μάιος 2011

  Ενα τεστ αίματος που μπορεί να επιδείξει πόσο γρήγορα κάποιος γερνά και έτσι θα υπολογίζει και πόσο θα ζήσει, προγραμματίζεται να διατεθεί αργότερα φέτος στη βρετανική αγορά. Οι επικριτές του τεστ, που θα κοστίζει 500 ευρώ, υποστηρίζουν ότι η αμφιλεγόμενη νέα τεχνολογία ανοίγει το κουτί της Πανδώρας, καθώς, για παράδειγμα, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούσαν να απαιτούν να γίνεται η εξέταση πριν προχωρήσουν στη σύναψη συμβολαίων.

  Περισσότερα: Με 500 ευρώ μαθαίνουμε πόσα χρόνια θα ζήσουμε

   

  ΕκτύπωσηE-mail

  Τριφυλία

  Γενικά - Διάφορα

  Συντάχθηκε απο τον/την aacilos 19 Μάιος 2011

   

  Image

  Διαφορετικές προσεγγίσεις για τα«λουκέτα» στο Δ.Σ.

  Με διαφορετικές αφετηρίες και προσεγγίσεις για τα «λουκέτα» σε δημόσιες υπηρεσίες της Τριφυλίας διεξήχθη χθες το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με ένα και μοναδικό θέμα, την «αποψίλωση του Δήμου Τριφυλίας από δημόσιες υπηρεσίες».

  Περισσότερα: Τριφυλία

     

  Σελίδα 82 από 89